fotem,slovem,textem,a videem
media4us.czČlánky › Vyšla mimořádná příloha deníku Metro

Vyšla mimořádná příloha deníku Metro

Migrace není novým fenoménem, naopak je přirozeným procesem, který utváří náš svět tak rozmanitý, jak jej známe dnes. Albert Einstein, Madeleine Albrightová, Milan Kundera, Miloš Forman či Arnold Schwarzenegger, všichni z nich jsou migranty, kteří opustili svou rodnou zemi z různých důvodů. Uvažujeme o nich jako o migrantech, nebo osobnostech významných pro oblast své činnosti? Všichni migranti žijící v naší zemi nemohou být tak významní a talentovaní jako jmenované osobnosti, ale jsou neméně důležití pro naše životy. Jsou našimi lékaři a lékařkami, vědci a vědkyněmi, prodavači a prodavačkami, chůvami našich dětí, našimi sousedy a spoluobčany. Všichni z nich opustili svou zemi se stejným cílem – zajištěním lepší budoucnosti pro sebe a své děti.

V úterý 20. listopadu vyšla v deníku Metro mimořádná příloha o rozmanitosti kultur v České republice. Příloha nesoucí název Perspektivy vyšla ve všech 8 evropských státech a napsali ji mladí novináři.

Dozvíte se, o čem se bavit s cizincem, proč se zahraniční studenti stydí za stipendium od české vlády nebo kam vyrazit na dvojkole. V rozhovoru s eurokomisařkou C. Malmströmovou čtěte, co si myslí o tvrzení, že nám cizinci berou práci.

O vzniku mimořádné přílohy Metro a jejích autorech se dozvíte pořadu Zaostřeno na cizince, který si můžete poslechnout na stanici Český rozhlas 6.

Prohlédněte si přílohy všech partnerských organizací:

Česká republika
Itálie

Švédsko
Nizozemí
Belgie
Velká Británie
Maďarsko


.. články autora

EU Projekt vzniká za podpory Evropského fondu
pro integraci státních příslušníků třetích zemí
a Velvyslanectví USA v Praze.
US embassy© 2012 - Multikulturní centrum Praha
Vodičkova 36 (Palác Lucerna), 116 02 Praha 1, Tel./fax: 296 325 345, email: infocentrum@mkc.cz
Webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect