fotem,slovem,textem,a videem
media4us.czČlánky › Májový vietnamský fotbal

Májový vietnamský fotbal

--ilustrační foto--

Dne 6. května 2012 proběhlo na kolejích Strahov vysoké školy ČVUT každoroční fotbalové utkání vietnamských studentů a mládeže. Letošního turnaje se zúčastnilo 16 vietnamských družstev čítajících  celkem 240 fotbalistů různých věkových kategorií (od 17-26 let), které přijely ze všech koutů České republiky. Nechyběli samozřejmě favoriti turnaje, kteří se v loňském roce umístili na prvních třech příčkách, a to Chomutov (1. místo), TNSV Brno (2. místo) a VŠE&Nicovn (3. místo).

Turnaj byl zahájen v 9 hodin, po vyslechnutí vietnamské národní hymny, kdy sponzoři a zástupci vietnamské ambasády v České republice, pánové Dinh Van Hien, Ta Hung Minh, Hoang Dinh Thang a Le Duy Ky včetně hlavního pořadatele Lam Quang Tung, popřáli fotbalistům hodně štěstí a férových zápasů.

Následně přišel za všechny fotbalisty složit slib o dodržování pravidel fair-play kapitán loňského vítězného týmu - pan Tran Khanh. Zápasy byly stanoveny na 2x 15 minut. První pomoc zraněným fotbalistům poskytovali 2 medici z Univerzity Karlovy pod vedením zkušenější kolegyně Quynh Vuové.

Rozpis utkání v základní sestavě ze dne 6. května 2012

tabulka_fotbal.jpg

Dva ze tří favorizovaných týmů se v základním kole bez problémů probojovaly do pavouka, který začal okolo druhé hodiny. Mezi pauzami si bylo možno promluvit s kapitány všech tří favorizovaných týmů.

„Začali jsme trénovat přibližně měsíc před turnajem. Trénovali jsme  2x týdně a na konci týdne jsme si vždy domlouvali přátelské zápasy se známými,“ řekl pan Tran Khanh, kapitán Chomutovského družstva.

„Trénujeme pravidelně už po dlouhou dobu. Máme tréninky 3x do týdne. Mimo tréninků hráváme ještě studentskou Jarovskou Ligu“, sdělil kapitán VŠE&Nicovn Duc Anh, známý jako „Anho“.

V případě třetího favorizovaného týmu Brna (TNSV), který bohužel nepostoupil ani ze základní sestavy, už tolik tréninků nebylo. Podle slov hlavního kouče Ha, trénovalo družstvo od začátku roku jen jednou týdně.

Do pavouka se dostalo ze základních skupin celkem 8 týmů: 5 týmů z Čech (Liberec, Chomutov, TNSV Plzeň, Teplice a Phi Doi), 1 tým z Moravy (Uni Obrany Brno), 1 tým ze Slezska (FC VŠB) a VŠE&Nicovn - složený ze studentů z celé České republiky.

8 postupujících týmů ze základní sestavy

tabulka_fotbal2_1.jpg

I přes nepříznivé deštivé počasí, které v odpoledních hodinách způsobovalo posuny v časech zápasů, hrála všechna družstva vší sílou a většina utkání byla velice zajímavá.

Zápasy o první 3 místa se odehrála mezi čtyřmi družstvy, z nichž dvě družstva představovali favoriti turnaje. Do finále se dostaly favorizované týmy Chomutova a VŠE&Nicovn, které bojovaly o titul s Teplicemi a TNSV Plzeň.

Brnu se v letošním roce nedařilo. Prohrálo všechny zápasy ve skupině. Můžeme říci, že pravděpodobně velice podcenilo přípravu na turnaj.

V 16 hodin byl zahájen finálový zápas mezi favorizovaným Chomutovem a VŠE&Nicovn. Ačkoli byl zápas velice vyrovnaný, skončil těsnou výhrou 2:1 pro Chomutov, který obhájil své prvenství z loňského roku.

Turnaj skončil s Chomutovem na 1. místě, VŠE&Nicovn na 2. místě a Teplicemi na 3. místě. Střelcem turnaje se stal fotbalista z družstva VŠE&Nicovn, Vita Nguyen, který skóroval 9 gólů během celého turnaje.

Účastníci turnaje včetně fotbalistů čítali na 800 osob a podle pořadatele, pana Lam Quang Tung, se turnaj vydařil i přes nepříznivé počasí, které způsobilo drobná zpoždění zápasů.

Fotky z utkání najdete zde.



Příloha: Celý text (pdf) [108.7 kB, pdf]
--ilustrační foto--
--ilustrační foto--
--ilustrační foto--

.. autor

Lubor Pham

Lubor Pham

.. články autora

EU Projekt vzniká za podpory Evropského fondu
pro integraci státních příslušníků třetích zemí
a Velvyslanectví USA v Praze.
US embassy© 2012 - Multikulturní centrum Praha
Vodičkova 36 (Palác Lucerna), 116 02 Praha 1, Tel./fax: 296 325 345, email: infocentrum@mkc.cz
Webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect